Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
20.06.2011 23:08 -
Крем Карамел - "Special Edition"/с Цели Кроасани/
Автор: fahar
Категория: Рецепти
Прочетен: 8389 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 14.03.2012 01:15
Прочетен: 8389 Коментари: 2 Гласове:
6
Последна промяна: 14.03.2012 01:15
Предлагам Ви една рецепта за приготвяне на Крем Карамел с цели Кроасани.
Необходими са 2-3бр. алуминиеви съдчета за еднократна употреба /броят им зависи от това, какъв е обема им/.
Продукти:
3бр. - Ванилия
350гр. - Захар /1една водна чаша и 1/2половина/
1л. - Прясно мляко /сварено, но хладко/
2бр. - Кроасани /препоръчвам - "7 Days MAX" или друг размер/
8бр. - Яйца /поне размер М/
Приготовление:
1. 1/2 чаша захар се сипва в тенджерка и се навлажнява леко с малко вода, след което се карамелизира до светъл карамел.
2. Кроасаните се подготвят като се надупчват "добре" с вилица отвсякъде.
3. Готовия карамел се сипва в съдчетата и кроасаните веднага се натискат отгоре му за да залепнат за дъното /за да не изплуват след заливането им с течната смес, после/.
4. Яйцата се счупват отделно в подходящ съд.
5. Яйцата се разбиват добре.
6. Млякото + яйцата + ванилиите се смесват, като ароматизираното мляко се налива в разбитите яйца по малко и се бърка бързо.
7. Млечно-яйцевата смес се налива върху залепналите кроасани в съдчетата.
8. Пълните съдчета се поставят в тавичка с вода до 2см. под нивото на течността им.
9. Съдчетата в тавичката се печат във фурна, във водната баня на 180*С за 40мин покрити с алум.фолио, след което фолиото се маха и се запичат още 10-15мин на 180*С.
10.Крем Карамелът се оставя да изтине във водата в тавичката.
11.Крем Карамелът се доохлажда в хладилник за няколко часа преди консумация.
Може да се сервира и "обърнат в чиния". :)
Тагове:
Вълнообразно
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 37