Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 23:08 - Крем Карамел - "Special Edition"/с Цели Кроасани/
Автор: fahar Категория: Рецепти   
Прочетен: 8389 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2012 01:15


image


Предлагам Ви една рецепта за приготвяне на Крем Карамел с цели Кроасани.



Необходими са 2-3бр. алуминиеви съдчета за еднократна употреба /броят им зависи от това, какъв е обема им/.

image

Продукти:

3бр. - Ванилия
350гр. - Захар /1една водна чаша и 1/2половина/
1л. - Прясно мляко /сварено, но хладко/
2бр. - Кроасани /препоръчвам  - "7 Days MAX" или друг размер/
8бр. - Яйца /поне размер М/




Приготовление:

1. 1/2 чаша захар се сипва в тенджерка и се навлажнява леко с малко вода, след което се карамелизира до светъл карамел.
2. Кроасаните се подготвят като се надупчват "добре" с вилица отвсякъде.
3. Готовия карамел се сипва в съдчетата и кроасаните веднага се натискат отгоре му за да залепнат за дъното /за да не изплуват след заливането им с течната смес, после/.

image


























4. Яйцата се счупват отделно в подходящ съд.

image


























5. Яйцата се разбиват добре.

image


























6. Млякото + яйцата + ванилиите се смесват, като ароматизираното мляко се налива в разбитите яйца по малко и се бърка бързо.

image


























7. Млечно-яйцевата смес се налива върху залепналите кроасани в съдчетата.

image



























8. Пълните съдчета се поставят в тавичка с вода до 2см. под нивото на течността им.

image


























9. Съдчетата в тавичката се печат във фурна, във водната баня на 180*С за 40мин покрити с алум.фолио, след което фолиото се маха и се запичат още 10-15мин на 180*С.
10.Крем Карамелът се оставя да изтине във водата в тавичката.

image


























11.Крем Карамелът се доохлажда в хладилник за няколко часа преди консумация.

image























Може да се сервира и "обърнат в чиния".  :)














Гласувай:
6


Вълнообразно


1. marrta - страхотно представяне
12.03.2012 21:00
каня се да го направя от седмица, сега ще пробвам)
цитирай
2. fahar - @marrta
12.03.2012 23:11
Сега е точният момент! (според "Тренда" на цената на яйцата, уж - леко надолу) :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fahar
Категория: Регионални
Прочетен: 104628
Постинги: 34
Коментари: 12
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930